Yoga och avslappning

Vi erbjuder yoga och yoga nidra till privatpersoner och företag. 

Yoga är ett sätt att hitta balans mellan sinne, kropp och själ. Alla dessa delar är viktiga för att vi ska må bra.

Yoga för företag

Yoga för företag innebär att vi inleder med mjuka sköna positioner för att stretcha kropp och andetag. Senare går vi vidare och avslutar med en yoga nidra. Alla kan delta oavsett erfarenhet, man blir inte svettig, varje deltagare behöver bara sig själv. Praktiseringen är lugn, skön och innebär en liten paus under arbetsdagen.

En session tar ungefär 45 minuter, 20 minuter mjuk yoga och en ca 25 minuter lång yoga nidra. Perfekt över lunchen. Vi står för eventuella mattor och andra tillbehör. Ni väljer om vi kommer till er eller om ni kommer till oss.

PT-yoga

Är du intresserad av yoga men känner att du inte riktigt vill vara med under en klassundervisning. Du kanske känner ett behov av att lära dig mer om positioner och andning i lugn och ro. Då erbjuder vi dig yoga som personlig träning. Det innebär fokus på dig och yogapraktik utifrån dina förutsättningar. Kanske är du nyfiken på någon specifik position, eller vill arbeta mer med rörlighet, styrka och andning?

Det blir helt enkelt anpassat ut efter dig, dina behov och önskningar. Värt att notera är att från början undervisades yoga individuellt. En session är på 60 minuter.

Yoga nidra – yogisk sömn

Ibland kan man vara i behov av återhämtning och komma ned i varv. Det kan även vara nödvändigt med en struktur och rutin kring återhämtning. Vi erbjuder detta hos oss. En stund med lugn yogapraktik och andning som följs av en yoga nidra. Yoga nidra är en guidad djupavslappning där du ligger i en position du finner bekväm och lyssnar till rösten som guidar dig. Yoga nidra är ett bra sätt att få en snabb återhämtning, om man har sovit dåligt till exempel.

En stund med mjuk yoga och yoga nidra är på ungefär 60 minuter, varav yoga nidra är ungefär halva tiden. 

Klicka här

om du vill yoga med oss

Här kommer du i kontakt med oss

Boka yoga

Yoga

Yoga kan vara särskilt välgörande under arbetsdagen då vi ofta utför monotona rörelser eller sitter helt stilla i statiska positioner. Kroppen är stilla, vår hjärna sköter allt jobb och snurrar fortare. Det leder med stor sannolikhet till en stel kropp och en väldigt trött hjärna. Yogan innebär en motrörelse till vårt dagliga arbete, i våra dagliga rutiner, hur vi gör allt per automatik. Denna motrörelse innefattar inte bara kroppen utan även sinnet.

Yoga ger en möjlighet att stanna upp, en möjlighet att vila i kroppen. En chans att se den konstanta tankeverksamheten utan att omedvetet dras iväg med tankar och känslor. Vi kan ta ett steg tillbaka. Andas. Med utandningen ser vad vi har framför oss klarare och vad vi faktiskt kan göra just nu.

Olika yogapositioner (asanas) är utmärkt att utföra för att stärka, hitta balans och att slappna av i kroppen. Det handlar inte om att pressa kroppen utan att acceptera kroppen exakt så som den är just nu. Vilken stelhet, svaghet, eventuell smärta, eller neutralitet som än finns där. 

Du har trots allt detta en kropp, och det är viktigt att uppmärksamma den. Vi rör kroppen men det innefattar inte att få den att passa in i någon mall. Det handlar om att känna kroppen inifrån. Vi rör oss för att det är skönt, skönt att förhålla sig till kroppen inifrån och se vilka sensationer rörelserna ger upphov till.

När vi rör kroppen och fokuserar på andningen får sinnet slappna av. En kontinuerlig yogapraktik kan leda till en flexibel och stark kropp samt ett lika starkt och flexibelt sinne. 

Ta hand om dig från insidan ut!

Yoga nidra

Lika mycket som vi behöver fysisk aktivitet och rörelse behöver vi också ordentlig vila och avslappning. 

Yoga nidra kan översättas till yogisk sömn och kan i korthet beskrivas som guidad avslappning. Man kan se yoga nidra som ett effektivt verktyg för att komma ned i en djupavslappning och få en grundlig återhämtning. Ett fint sätt att förebygga stressrelaterad ohälsa. 

I yoga nidra lämnar vi sinnesintrycken från omvärlden och vänder oss inåt för att nå avslappning och vila. Det som är så fantastiskt med yoga nidra är att du som praktiserar inte behöver prestera eller göra någonting bara lyssna och vila. Som med allting så kan det krävas lite träning för att bli bekväm med att våga slappna av helt och göra det till en prioritet. Det kan nästan vara svårt att lägga sig ned och inte göra någonting innan det blivit en rutin.