Arbetar vi på kontor så innebär det en utmaning när det gäller att får in rörelse och fysisk aktivitet i vardagen. Stillasittande och monotona rörelser är belastande även om de sker utan speciellt mycket fysisk ansträngning. Detta kan leda till spänningar och smärta i kroppen.

Det är alltså viktigt att få in rörelse samt arbeta skonsammare under arbetsdagen. Vi erbjuder produkter som verkligen kan bidra till att minska belastning. Underarmstöd är exempel på en sådan produkt som minskar belastning på underarmar, axlar och nacke. Det finns även produkter som inbjuder till aktivitet trots att vi fortsätter arbete vid dator. Detta kan till exempel vara en pilatespall som ser till att core- och ryggmuskulaturen är aktiverad under arbetsdagen. Vilket i förlängning avlastar trycket på ryggen.

En blandning av utvalda produkter samt utbildning är det mest effektiva för att arbeta skonsamt ur ett belastningsergonomiskt perspektiv, enligt vår erfarenhet.

Kontakta oss gärna för mer information så bokar vi in ett kostnadsfritt möte för att se vad vi kan göra för din arbetsplats. För kontakt klicka här!